Česky English
Facebook Email

Podpořme jadernou energetiku

Vážení podporovatelé jaderné energie, ve vedení spolku jsme se rozhodli, že podpoříme celosvětovou akci s názvem Stand Up For Nuclear (https://standupfornuclear.org/).

Temelín se dávno zbavil svých dětských nemocí a stabilně vyrábí 20% potřebné elektrické energie pro Českou republiku. A již leta nebylo potřeba někde demonstrovat. Provoz Temelína je nejlepší odpovědí kritikům, kteří nám kdysi stávali s transparenty před branou elektrárny.

Dnes ale nejde o Temelín, dnes je ohrožena jaderná energetika celého vyspělého světa.

Proto vznikla iniciativa Stand Up For Nuclear a září je měsíc, kdy se na celém světě konají shromáždění na podporu jednoho z nejčistších zdrojů elektrické energie - energie jaderné.

Jihočeští taťkové se v minulém roce přihlásili do organizace jménem WeCARE a pro účely vstupu do světa si i doplnili název spolku o anglickou verzi. Tou je Fathers of Clean Energy, tedy otcové čisté energie. :-) Nyní jsme se zapojili i do hnutí Stand Up For Nuclear a chceme vyjít do ulic.

Naše shromáždění se uskuteční ve středu 22. 9. 2021 od 17:30 do 19:00 hodin.

Sejdeme se v Českých Budějovicích na náměstí Přemysla Otakara II u Samsonovy kašny.

Vážení, kdo z Vás si tuto zprávu přečetl a bude se ve středu 22.9. pohybovat blízko kolem Českých Budějovic, přijďte podpořit jadernou energetiku.

Jiří Tyc

Vložit komentář







© 2024 JIHOČEŠTÍ TAŤKOVÉ