Česky English
Facebook Email

Spuštění reaktoru je lepší než sex?

Dne 13.9.2000 uveřejnil deník MF Dnes článek s názvem „Spuštění reaktoru je lepší než sex“. Autorem byl pan Dolejší. Kromě dalších jmenovaných v článku získával autor názory na spuštění prvního temelínského reaktoru od nás - níže podepsaných. Při přípravě článku skutečně padlo několik slov o sexu. Konečný výsledek však překvapil nejen nás , nýbrž i samého autora. Už samotný název článku je pro nás neakceptovatelný a kdybychom dostali celý článek k autorizaci (což se nestalo), byl by se stoprocentní jistotou pozměněn i další text. V článku jsou i pasáže, které nikdy nebyly vysloveny. Doufáme, že šlo pouze o pochybení pana Dolejšího a nikoliv o záměr zesměšnit nás.

Článek převzaly také některé rakouské listy, které tak mají další argument proti spuštění temelínské elektrárny. Tomu se nelze divit. Což je však překvapující, na zmíněný článek zareagovalo i sdružení Calla, konkrétně jeho představitel pan Sequens. Místo toho, aby si u nás ověřil tvrzení v článku uvedené, spojil se s psychologem panem Grinningerem, který na základě napsaného doporučil naše psychologické vyšetření. Kdyby se pan Sequens spojil nejdříve s námi (ví, kde nás hledat - telefon na nás má), mohl si snadno ověřit, jestli to , co bylo napsáno, bylo také řečeno. O to mu však evidentně nešlo. Není to poprvé, co hnutí Calla vydává svoji tiskovou zprávu proti Temelínu bez řádného ověření informací (viz červencová zpráva o poruše zavážecího stroje). Zde už to není pochybení (jako u autora článku), zde už je to zjevný záměr. Ten, kdo chce „zbourat“ jadernou elektrárnu Temelín se nevyhýbá ničemu a každý argument (i nepotvrzený, i lživý) je mu dobrý.

A pokud jde o psychotesty, tak ty absolvujeme pravidelně každé dva roky. Zdravotní prohlídku potom jednou ročně.

Původní úmysl autora, a to nahlédnout pod pokličku spouštění prvního temelínského reaktoru se změnil k pošpinění pracovníků operativního personálu. To, co bylo skutečně panu Dolejšímu řečeno je v krátkosti vyznání, že máme svoji práci velmi rádi. A na tom snad není nic špatného.

 

Bohdan Zronek, Jiří Tyc

Vložit komentář







© 2024 JIHOČEŠTÍ TAŤKOVÉ